conceptieconsultatie en fertiliteitsmassage

Blog
 
Succesverhalen

Je bent nu hier: FAQ

FAQ Fertiliteitsmassage

Welkom bij Zo Zwanger Worden, wat leuk dat je geinteresseerd bent in fertiliteitsmassage. Fertiliteitsmassage wordt wereldwijd met veel succes toegepast, maar is in Nederland nog vrij onbekend en roept dan ook vaak vragen op. De belangrijkste zet ik hier voor je op een rijtje.

Wat is fertiliteitsmassage precies?

Fertiliteitsmassage, (of vruchtbaarheidsmassage of baarmoedermassage) is een massage van de (onder-)rug en buik. De massage richt zich op het verbeteren van de beweeglijkheid en doorbloeding van de baarmoeder en eierstokken waardoor o.a. afvalstoffen verwijderd kunnen worden, de kwaliteit van de eicellen verbetert, hormonen in balans komen, de cyclus gereguleerd wordt en het baarmoederslijmvlies de juiste dikte krijgt. Hierdoor krijgt je vruchtbaarheid direct een enorme boost en verminder je snel klachten als menstruatiepijn.

Is de massage geschikt als een zwangerschap uitblijft?

Absoluut! Met de massage verbeter je op een natuurlijke manier je vruchtbaarheid waardoor je sneller zwanger kunt worden. Bij medische behandelingen als IVF en ICSI zorgt de massage voor de beste omstandigheden; de slagingskans neemt hierdoor toe.

Alleen bij zwanger worden?

Nee, de massage is voor iedere vrouw geschikt en wordt toegepast om diverse klachten te verminderen. Het is ook een ideale behandeling om in te zetten bij een verstoorde menstruatiecyclus, voor het verminderen van menstruatiepijn, bij pcos, endometriose, vleesbomen, spijsverteringsproblemen (pds) en stress.

Werkt het echt?

Ja, het werkt echt! 100 % van de gemasseerde vrouwen merkt een verbetering bij menstruatieklachten en 75% van de vrouwen wordt snel(ler) zwanger. De massage krijgt steeds meer bekendheid; onderzoek heeft aangetoond dat een verbeterde doorbloeding zorgt voor een verbetering van de vruchtbaarheid. De positieve resultaten van fertiliteitsmassage worden op dit moment in Engeland verzameld en binnenkort gepubliceerd in toonaangevende medische en wetenschappelijke vakbladen.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Tijdens de massage lig je op een massagetafel, toegedekt met warme handdoeken. Je buik en rug zijn bloot en de massage wordt gedaan op het gebied tussen je schaambeen en ribbenkast (solar plexus). Eerst bepaal ik de stand van je baarmoeder, doorbloeding van je buik en aanwezigheid van eventuele verklevingen. Er wordt altijd gestart met een rugmassage. Vervolgens wordt je buik gemasseerd en vaak wordt afgesloten met de rebozo, een handgeweven doek uit Mexico.

Ik heb nog nooit een buikmassage gehad en vind dat spannend…

Heel begrijpelijk. Een buikmassage is voor de meeste vrouwen nieuw en het is even wennen dat dit gedeelte van je lichaam aanraakt wordt. Veel vrouwen hebben een negatieve associatie met hun buik: het geeft menstruatiepijn, moeilijk zwanger worden (falen) of zelfs het verlies van een kindje. Daarnaast worden veel emoties in de baarmoeder en buik opgeslagen en zijn veel vrouwen zijn onzeker over hoe hun buik eruit ziet. Dit alles kan ervoor zorgen dat je het moeilijk vindt om op je buik gemasseerd te worden. Zonde, want juist als je zwanger wilt worden is dat het gebied dat daarvoor moet gaan zorgen en juist nu positieve aandacht verdient. Bij fertiliteitsmassage wordt dan ook alles in het werk gesteld om je op je gemak te laten voelen. Er wordt altijd gestart met een massage van de rug, zodat je alvast kunt wennen aan de aanraking en je je meer ontspannen zult voelen.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Dat is per vrouw en per situatie verschillend, afhankelijk van klachten en problematiek. Over het algemeen kan gezegd worden dat na drie behandelingen duidelijk verbetering zichtbaar is. Wil je zwanger worden? Soms zijn vrouwen na 1 behandeling zwanger en soms duurt het wat langer. Het is verstandig om de massage iedere maand in de praktijk te herhalen en daarnaast de zelfhulp-massage, die ik je tijdens de behandeling uitleg, toe te passen totdat je zwanger bent. Bij zwanger worden en zeker bij een medisch traject als ICSI of IVF is een voorbereidingsperiode van drie maanden aan te raden; in deze periode vernieuwen alle cellen in je lichaam zich en nieuwe gewoontes worden opgeslagen. In deze drie maanden kun je ervoor zorgen dat de kwaliteit van je eicellen optimaal is en je baarmoeder in topconditie is. Maar, lukt het je alleen om maar 1 keer te komen? Zeker doen! Van iedere massage heb je profijt.

Hoe weet je of de massage gewerkt heeft?

De meeste vrouwen zien al snel een verandering in hun menstruatie; de menstruatie begint niet meer met bruin bloed maar start direct met helder rood bloed. Dit betekent dat afvalstoffen verwijderd zijn en de doorbloeding verbeterd is. Daarnaast zul je snel merken dat menstruatieklachten verminderen. Veel vrouwen geven ook aan veel dieper en beter te slapen na toepassing van de massage.

Waarom moet ik van tevoren een vragenlijst invullen?

Voor de afspraak mail ik je een vragenlijst om alvast een goed beeld te krijgen van de stand van je baarmoeder en je gezondheid. De massage kan dan speciaal op jouw situatie worden afgestemd.

Is de massage ook geschikt voor mannen? 


Zeker! In mijn praktijk masseer ik geen mannen, maar de zelfhulp-massage die ik je zal uitleggen kun je ook bij je man toepassen. Het zorgt ervoor dat de kwaliteit van zijn sperma verbetert.

Wat kan ik na de massage verwachten?Na de massage kun je je een beetje moe voelen en het is ook mogelijk dat je een beetje spierpijn of beurs gevoel krijgt in je buik. De massage is zacht, maar soms ook diep en een reactie hierop is heel normaal; het geeft aan dat er iets in werking is gezet. Drink veel water na de behandeling en probeer even rust te pakken als het kan.

Wordt de behandeling vergoed?

Nee, de behandeling wordt helaas niet door zorgverzekeraars vergoed.

Kan de massage op ieder moment in de cyclus worden toegepast?

Als je zwanger wilt worden is het beste moment voor de massage na het einde van je menstruatie en voor de ovulatie. Tijdens de menstruatie kan je baarmoeder niet gemasseerd worden en ook wanneer je zwanger kunt zijn (dus na de ovulatie) wordt je onderbuik niet gemasseerd. Je kunt op deze momenten in je cyclus wel in de praktijk terecht voor massage van de rug en bovenbuik; dit zorgt ervoor dat de doorbloeding van je baarmoeder verbetert. Wil je niet zwanger worden? Dan kan de massage op iedere moment in je cyclus toegepast worden, behalve tijdens de menstruatie.

Mag ik mijn man/vriendin/moeder meenemen?

Iedereen is welkom, maar… ik raad het je niet aan. Ik heb geen wachtkamer en vaak merk ik dat de aanwezigheid van iemand in de praktijkruimte ervoor zorgt dat je je minder goed kunt ontspannen tijdens de massage.

Kan ik ook bij je terecht voor een consult: advies en tips bij zwanger worden?

Naast fertilteitsmassage kun je bij Zo Zwanger Worden terecht voor een consult via skype, telefoon of in de praktijk. De belangrijkste adviezen ontvang je ook op papier. Na het invullen van een vragenlijst krijg uitgebreid advies met alle informatie die je nodig hebt om je vruchtbaarheid te optimaliseren, afgestemd op jouw situatie. Denk hierbij aan voeding, suppletie, lifestyle en mindset. En natuurlijk kun je al je vragen stellen. Op deze manier haal je nog meer uit je massages en kun je je vruchtbaarheid écht optimaliseren. Fertiliteitsmassage en conceptieconsultatie zijn afzonderlijk toe te passen, maar in combinatie met elkaar vormen ze een zeer doeltreffend totaalpakket.  Voor meer informatie verwijs ik je naar www.zozwangerworden.nl/conceptieconsultatie.

Heb je een andere vraag? Mail me! Ik beantwoord al je vragen graag. Ik hoop je snel in de praktijk te mogen ontmoeten!


Marije Jelsma 


Neem contact op!

Marije Jelsma

Conceptieconsulent

Stuyvesantstraat 14
2023 KN Haarlem

T: 023 - 75 19 455
E: info@zozwangerworden.nl

Meer over Marije Jelsma


Nieuwsbrief

Ontvang tips, nieuws en info over zwanger worden.

Nieuws

05 jun 2017

Tip! Geheime facebookgroep!

Je wilt niet dat je vrienden erachter komen dat je zwanger wilt worden. It's a secret. Dat begrijp ik. Daarom heb ik een geheime facebookgroep. Je kunt er je vragen stellen en tips vinden die je helpen sneller zwanger te worden...

Lees meer

24 mrt 2017

Mag je nog koffie drinken als je zwanger wilt worden?

Koffie en zwanger worden, gaat dat samen? Op zwangerworden.nl beantwoord ik vragen van bezoekers...

Lees meer

12 aug 2016

Gratis e-Book "omgaan met stress bij zwanger worden"

Stress-mythes worden uit de weg geruimd, je krijgt 10 tips om anders met stress om te gaan én oefeningen voor meer ontspanning..

Lees meer

11 aug 2016

De kwaliteit van je eicellen verbeteren. Hoe doe je dat?

De kwaliteit van je eicellen verbeteren. Say what?!

Lees meer