conceptieconsultatie en fertiliteitsmassage

Blog
 
Succesverhalen

Je bent nu hier: Nieuws • Zwanger worden in 2016? 6 goede voornemens om je doel te bereiken.

Zwanger worden in 2016? 6 goede voornemens om je doel te bereiken.

2016 is begonnen! Een nieuw jaar, nieuwe kansen, nieuwe mogelijkheden. Voor mij is de periode rond oud & nieuw dé tijd voor terugkijken, afsluiten en nieuwe doelen stellen (met stip op nr. 1: het lanceren van het online programma ‘Be Mama – zwanger worden met body en mind’). 

Is zwanger worden jouw doel in 2016? Ik zet een aantal goede voornemens voor je op een rijtje!

 1 - Heb stress 

Iedereen heeft stress en stress is prima. Vaak niet te vermijden. Stress wordt pas een probleem als je de hele dag stress hebt. Of, als je stress als probleem ziet. Probeer stress daarom niet krampachtig te vermijden. Plan iedere dag een aantal adempauzes in. Ga een paar minuten zitten, sluit je ogen en let op niks anders dan je buikademhaling. Directe ontspanning tijdens je hectische dag.

2 - Laat het loslaten los 

Zwanger worden loslaten bestaat niet. Dat kan niet. Dat wil je niet.  Gelukkig heeft onderzoek aangetoond dat loslaten niet vaker tot een zwangerschap leidt. Sterker nog, als je het zwanger worden niet loslaat maak je betere (gezondere) keuzes die ervoor zorgen dat je sneller zwanger kunt worden. Dus: houd vast die droom en ga ervoor!

3 - Geen schuldgevoelens meer

Jij bent degene die zwanger moet worden. Je telt de dagen van je cyclus. Rekent uit wanneer je ovuleert. Wanneer je seks moet hebben. Wanneer je niet ongesteld moet worden en wanneer je baby geboren wordt als dit de maand is waarin het raak is. Je eet gezond. Je slikt vitamines. Je wil proberen zo weinig mogelijk stress te hebben. Allemaal heel erg goed, maar soms ook frustrerend, lastig en een flink klus. Als zwanger worden niet direct lukt geef je al snel jezelf (of je lichaam) de schuld. Misschien vind je dat je in het verleden de verkeerde keuzes gemaakt hebt. Wees lief voor jezelf. Je loopt je eigen pad en kunt altijd opnieuw beginnen. Let bygones be bygones. Relativeer wat meer en schrijf schuldgevoelens van je af. Focus op de toekomst en leef in het nu. Je doet het goed, echt!

4 - Zorg goed voor jezelf 

Stop met het eten van troep. Voed je lichaam met groente, fruit, noten, zaden en eet zo natuurlijk mogelijk. Beweeg. Maak tijd voor jezelf vrij. Ga naar buiten. Doe yoga. Mediteer. Ga naar de kapper. Of de schoonheidsspecialiste. Heb seks met je man (nee, niet alleen rond je ovulatie, maar ook om gewoon van te genieten). Zet iedere maand een kruis in je agenda: die dag is voor jou!

5 - Wees lief voor je man 

Nee, je hoeft het niet alleen te doen. Jullie zitten samen in dit proces. Als zwanger worden nog niet gelukt is kan dat heel stressvol zijn en je bent al snel geneigd om dat af te reageren op degene die het dichtst bij je staat. Logisch, maar niet ideaal voor je relatie. Voorkom dat alles draait om jullie kinderwens. Maak tijd voor elkaar vrij. Doe leuke dingen samen. Luister naar hem. Plan een verrassingsdate en houd het spannend. Vertel hem niet alles over je cyclus (de meeste mannen vinden het helemaal niet fijn om precies te weten wanneer je ovuleert) en schuif hem ondertussen de juiste vitamines toe ;).

6 - Kom bij mij 

Met fertiliteitsmassage verbeter je direct je vruchtbaarheid. Het afgelopen jaar heb ik prachtige resultaten gezien. Vrouwen die spontaan zwanger werden terwijl ze op de wachtlijst voor IVF stonden. Vrouwen die zwanger werden in een KID-traject. Vrouwen die zwanger werden na jarenlang proberen. Bij endometriose en PCOS. Vrouwen die gezond zwanger werden na een miskraam. En ook vrouwen die na massage geen last meer hebben van menstruatieklachten.

Wil jij zwanger worden in 2016? Ik help je graag! Om het nieuwe jaar te vieren krijg je bij iedere (nieuwe) afspraak die je in januari maakt €15,00 euro korting! Neem contact op via info@zozwangerworden.nl en vermeld “2016”.

Ik wens je een heel gelukkig nieuwjaar, dat al je dromen mogen uitkomen!
Neem contact op!

Marije Jelsma

Conceptieconsulent

Stuyvesantstraat 14
2023 KN Haarlem

T: 023 - 75 19 455
E: info@zozwangerworden.nl

Meer over Marije Jelsma


Nieuwsbrief

Ontvang tips, nieuws en info over zwanger worden.