conceptieconsultatie en fertiliteitsmassage

Blog
 
Succesverhalen

Je bent nu hier: Nieuws • Review online advies

Review online advies

Wie had ooit gedacht dat alle bekende merken tampons een nadelige invloed hebben op de aanmaak van je afscheiding? Hoe meer afscheiding, hoe makkelijker het sperma zijn weg vindt, dus dat is zeker niet onbelangrijk. Ik ben er in ieder geval stomverbaasd over.

Hoe ik dit weet? Via Zozwangerworden.nl heb ik een online advies aangevraagd. Een paar dagen later stuurt Marije Jelsma me een uitgebreid advies; boordevol informatie en tips over hoe we de kans om spontaan zwanger te raken konden vergroten. Het advies is heel persoonlijk en specifiek voor ons geschreven.

Theeleuten
Wij gaan bewust met onze voeding om, maar toch lezen we nog nieuwe dingen. Meer dan twee koppen koffie schijnt dus niet goed te zijn. Gelukkig drink ik het al niet veel; ik ben meer een theedrinker. En (kruiden)thee is volgens Marije ook echt veel beter. Marije zegt ook dat vezels en goede vetten belangrijk zijn als je een kinderwens hebt. En rustig sporten! Daarin zijn we allebei nooit zo’n ster geweest, maar het advies maakt wel weer duidelijk hoe belangrijk het is om je lichaam gezond en fit te houden.

Supplement
Na het lezen van het advies heb ik meteen een 'pre-zwangerschapssupplement' aangeschaft: daar zitten alle vitamines en mineralen in die je nodig hebt plus het o zo belangrijke foliumzuur. Een alles-in-1-pilletje dus, ideaal! Mijn man gaat nu regelmatig tijdens zijn werk even een stukje lopen. Dit is bedoeld om de balzak zo koel mogelijk te houden: gunstig voor het sperma.

Mindset
Je lichaam functioneert als geheel en als je mentaal uit balans bent, heeft dat ook weer invloed op je gezondheid. Stresshormonen hebben invloed op mijn hormonen en dat kan mijn vruchtbaarheid volgens Marije sterk verminderen. Een vicieuze cirkel dus als je niet oppast, want van niet zwanger raken raak je weer gestrest. Ik krijg verschillende ontspanningstips. De mooiste vind ik: me-time!

Medicijnen
Van sommige medicijnen is nog niet bekend welke invloed het heeft tijdens een zwangerschap, dan kun je beter om een veiliger variant bij je huisarts vragen. Ook kunnen medicijnen invloed hebben op de aanmaak van je afscheiding. Op aanraden van Marije ben ik om dezelfde reden ook gestopt met pijnstillers tijdens mijn menstruatie i.v.m. mijn endometriose. Nu plakt mijn fysio medical tape die direct pijnverlichting geeft!

Traject uitstellen
We nemen de tips en adviezen heel serieus, want het geeft ons de hoop en houvast dat je ook zelf dingen kan optimaliseren om een zwangerschap mogelijk te maken. Want ik zou er heel wat voor over hebben als het me met dit advies lukt om het ziekenhuistraject nog even uit te stellen!

Deze review is geschreven door Marjan. Ze is 32 en heeft sinds 2012 een kinderwens. Na een miskraam is ze niet meer zwanger geworden. Ze staat aan het begin van de medische molen.

Neem contact op!

Marije Jelsma

Conceptieconsulent

Stuyvesantstraat 14
2023 KN Haarlem

T: 023 - 75 19 455
E: info@zozwangerworden.nl

Meer over Marije Jelsma


Nieuwsbrief

Ontvang tips, nieuws en info over zwanger worden.