conceptieconsultatie en fertiliteitsmassage

Blog
 
Succesverhalen

Je bent nu hier: Nieuws • Zomer: zon en vitamine D.

Zomer: zon en vitamine D.

Het is zomer! Dé tijd om een flinke portie vitamine D op te doen. Deze vitamine, die je aanmaakt door blootstelling aan zonlicht, is enorm belangrijk voor je vruchtbaarheid. Niet voor niks is gebleken dat in Noordelijke landen, waar de winters donker en lang zijn, in het najaar veel minder kinderen geboren worden dan negen maanden na de zomerperiode…

Onderzoek gepubliceerd in ‘European Journal of Endocrinology’, toont aan dat vrouwen met een tekort aan vitamine D minder snel zwanger worden en dat suppletie van vitamine D de slagingskans van medische behandelingen als IUI, IVF en ICSI sterk verhoogt. Vitamine D helpt bovendien bij het verminderen van endometriose en PCOS en stabiliseert de menstruatiecyclus waardoor de kans op een gezonde zwangerschap toeneemt. Voor mannen is vitamine D belangrijk bij de aanmaak van testosteron, de vorming van zaadcellen en het verbeteren van de kwaliteit en kwantiteit van zaadcellen. 

In ons land is het alleen in juli en augustus mogelijk om door zonlicht in je dagelijkse portie vitamine D te voorzien door 20 minuten per dag onbeschermd in de zon te zitten, liefst met zo weinig mogelijk kleding aan. In alle andere maanden is het belangrijk om vitamine D via suppletie binnen te krijgen om je vruchtbaarheid te boosten (3000 – 5000 iu per dag). Kies voor een spray of druppel; deze worden via de slijmvliezen in je mond het beste opgenomen door je lichaam.

Maar zover is het nog niet en niks is beter dan de natuurlijke variant. Dus, pak die zonnestralen nu het kan!


Bron: Dr. E. Lerchbaum ‘European Journal of Endocrinology’, Vitamin D and Fertility. 
Bron: Dr. Mercola "the vitamin that has been shown to dramatically improve fertility.Neem contact op!

Marije Jelsma

Conceptieconsulent

Stuyvesantstraat 14
2023 KN Haarlem

T: 023 - 75 19 455
E: info@zozwangerworden.nl

Meer over Marije Jelsma


Nieuwsbrief

Ontvang tips, nieuws en info over zwanger worden.